Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες για ενηλίκους!

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οικογενειακές, αστυνομικές ή και τρόμου για να μπούμε λίγο στο πνεύμα. Κλασικοί συγγραφείς που φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο για αυτό !!

1) XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ
  
Μ. Τουέϊν- Γκ. Κ. Τσέστερτον -
Ε. Χέμινγουέϊ - Ν. Χόθορν - Τζ. Λόντον -
Ντ. Τόμας - Τζ. Τζέρομ - κ.ά
Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη, Βάλια Σερέτη
Μια συλλογή με χριστουγεννιάτικα διηγήματα κορυφαίων συγγραφέων που δίνει ξεχωριστή διάσταση στη γνωστή γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Εξαιρετικές ιστορίες που ψυχαγωγούν με την ευρηματικότητά τους και αιφνιδιάζουν με την αυθεντικότητα, την αμεσότητα και το χιούμορ τους.

Τα Χριστούγεννα ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι μια περίοδος χαρούμενης αναστάτωσης και προσμονής. Απ’ όλες τις παλιές γιορτές τα Χριστούγεννα ξυπνούν τις πιο δυνατές και γλυκές αναμνήσεις. Οι προετοιμασίες σε κάθε μεριά για τις συναντήσεις και τα δείπνα που θα ενώσουν και πάλι φίλους και συγγενείς, τα δώρα της χαράς και του γλεντιού, αυτά τα δείγματα της φροντίδας για τον άλλον που αναζωογονούν τα καλά αισθήματα, οι πρασινάδες που στολίζουν τα σπίτια, έμβλημα της ειρήνης και της χαράς, τροφοδοτούν σχέσεις αγάπης και γενναιόδωρες συμπάθειες. Οι εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις συνιστούν τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο θα θυσιαστούν γαλοπούλες πνιγμένες στο βούτυρο, τσιτωμένες από την πλούσια γέμιση και μεθυσμένες από την τρούφα, καπόνια και όρνιθες, χήνες και πάπιες, μοσχάρι και αρνί. Τα μπαχαρικά και τα δαμάσκηνα θα πάρουν τη θέση τους μέσα σε πίτες και γλυκά. Και ενώ το κρασί θα ρέει άφθονο, η μουσική θα είναι στο σωστό τόνο για να χορέψει και να τραγουδήσει η νεολαία με φλόγα και ενθουσιασμό, ενώ οι ηλικιωμένοι θα κάθονται δίπλα στο τζάκι. 


2 XPIΣTOYΓENNIATIKΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
 
Π. ΘEPOOY - Ρ. KIΠΛINΓK -
Ρ. MΠEPTON - Λ. ΝTAPEΛ -
Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ - Λ. ΤΟΛΣΤΟΪ - κ.ά.
Μετάφραση: Πάνος Τομαράς
Μία ανθολογία γεμάτη αφηγήσεις για Xριστούγεννα που γιορτάζονται σε ξένους τόπους, σε κάποια απομακρυσμένη σχεδόν ξεχασμένη γωνιά της γης ή απλώς κάπου "αλλού", μακριά από την πατρίδα.
Συγγραφείς, δημοσιογράφοι, θαλασσοπόροι, μοναχοί, στρατιωτικοί, εξερευνητές, ταξιδεύουν στα μήκη και τα πλάτη της γης και αφηγούνται ιστορίες για Χριστούγεννα που γιόρτασαν σε κάποιο ασυνήθιστο περιβάλλον και σε εξαιρετικές, συχνά, συνθήκες.
Σκηνικά περίεργα ή οικεία, ποικίλες αφηγήσεις που απέχουν μεταξύ τους αιώνες ολόκληρους, "ταξιδιώτες" που περιπλανώνται με τη θέλησή τους ή αναγκαστικά, άνθρωποι τόσο διαφορετικοί.
Στη θάλασσα, στα βουνά κυνηγημένοι, εξόριστοι σε ερημότοπους, επισκέπτες σε πόλεις πολύβουες, όλοι αυτοί οι αφηγητές έχουν ένα κοινό σημείο: περιγράφουν ή απλώς καταγράφουν κάποια Χριστούγεννα που πέρασαν "μακριά από το σπίτι".
Μία σαγηνευτική ανθολογία χριστουγεννιάτικων αφηγήσεων και περιγραφών όπου εναλλάσσεται αδιάκοπα το χιούμορ με τη συγκίνηση.

3) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ - ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΪΛ - Π. ΝΤ. ΤΖΕΪΜΣ - ΕΛΙΣ ΠΙΤΕΡΣ - ΤΙΜ ΧΕΛΝΤ - ΛΙΖΑ ΚΟΝΤΙ - ΚΟΛΙΝ ΝΤΕΞΤΕΡ κ.ά
Μετάφραση: Γιάννης Καστανάρας
Μια συλλογή με χριστουγεννιάτικα αστυνομικά διηγήματα κορυφαίων συγγραφέων που δίνει μια άλλη διάσταση στη γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Συναρπαστικές ιστορίες που αιφνιδιάζουν με τις ανατροπές και την αυθεντικότητά τους, και συγχρόνως ψυχαγωγούν με την ευρηματικότητα και το μαύρο χιούμορ τους.







4) XPIΣTOYΓENNIATIKΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

K. Ντίκενς - Γκ. Κ. Τσέστερτον - K. Γκάσκελ - Γ. Ντε Λα Μαρ - Μ. Ρ. Τζέιμς Γ. Γ. Τζέικομπς - Η. Γουόρτον - Α. Μπ. Έντουαρντς - κ.ά
Μετάφραση: Πάνος Τομαράς
Τι καλύτερο από μια ιστορία με φαντάσματα που διαβάζεται μεγαλόφωνα γύρω από το τζάκι την παραμονή των Χριστουγέννων. Διηγήματα με ανέμους που ουρλιάζουν και χιόνια που σκεπάζουν σαν λευκό πέπλο στοιχειωμένα, παλιά αρχοντικά και ερημικά πανδοχεία, ήρωες που βασανίζονται από ένοχα μυστικά και κάποιο σκοτεινό παρελθόν.
Από την Ιστορία των καλικαντζάρων που έκλεψαν ένα νεωκόρο του Ντίκενς μέχρι Τα πρώτα μου ευτυχισμένα Χριστούγεννα της Μπράντον, αυτή η ανθολογία περιέχει είκοσι από τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων της αγγλόφωνης λογοτεχνίας. Κλασικοί συγγραφείς της Βικτωριανής και της Εδουαρδιανής εποχής (Γκάσκελ, Τσέστερτον, Ντε λα Μαρ) παράλληλα με σύγχρονους αριστοτέχνες του σασπένς (Άικεν, Ντέιβις, Σπαρκ), όλοι εγγυώνται να χαρίσουν απλόχερα στον αναγνώστη αλησμόνητα ρίγη συγκίνησης και τρόμου. 


5) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 

 KAPOΛOΣ NTIKENΣ
Mετάφραση: Mαρία Aγγελίδου
Στο βιβλίο Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Κ. Ντίκενς περιλαμβάνονται:
Η χριστουγεννιάτικη ιστορία (1843) και Οι καμπάνες (1844). Οι ιστορίες αυτές έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό όταν πρωτοκυκλοφόρησαν και εξακολουθούν μέχρι τις μέρες μας να είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και να αποτυπώνουν με ανεπανάληπτο τρόπο την ατμόσφαιρα των γιορτών.
"Σ' αυτό το μικρό βιβλίο προσπάθησα να αποτυπώσω το πνεύμα μιας ιδέας, που δε θα στενoχωρούσε τους αναγνώστες μου... ούτε και θα τους έφερνε σε σύγκρουση με τον εαυτό τους, με τους άλλους, με την εποχή ή μ' εμένα. Eίθε να βρει μια γωνιά στα σπίτια τους να φωλιάσει. Kαι κανείς να μην το διώξει. Ποτέ".
- KAPOΛOΣ NTIKENΣ, Δεκέμβρης 1843


6) ΡΩΣΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 Β. ΟΝΤΟΓΙΕΦΣΚΙ - Ν. ΓΚΟΓΚΟΛ
Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ - Ν. ΛΕΣΚΟΦ
Α. ΤΣΕΧΟΦ - Ι. ΜΠΟΥΝΙΝ
Β. ΜΠΡΙΟΥΣΟΦ - Ι. ΣΜΕΛΙΟΦ
Μ. ΖΟΣΕΝΚΟ - Ν. ΜΠΕΡΜΠΕΡΟΒΑ
Επιλογή κειμένων: Λώρα Αβερμπαχ
Mετάφραση από τα ρωσικά:
Eλένη Mπακοπούλου
Πρόλογος: Σόνια Iλίνσκαγια
"H μαγεία του ρωσικού τοπίου των Xριστουγέννων: η γη, τα κλαδιά και τα κλωναράκια των δέντρων, οι στέγες των σπιτιών - όλα ολόλευκα. Tο βράδυ στα φώτα των δρόμων στροβιλίζονται οι νιφάδες, λάμπουν σαν αστεράκια, η αναπνοή λευκό συννεφάκι άχνας..."
Σόνια Iλίνσκαγια
"Kάθε χρόνο τα Xριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά προκαλούν γιορταστικό ίλιγγο... Tο βιβλίο Pώσικες Xριστουγεννιάτικες Iστορίες είναι μια συλλογή διηγημάτων δέκα κλασικών Pώσων συγγραφέων που αποτυπώνουν πτυχές από την ατμόσφαιρα αυτών των ημερών. Eίκοσι οκτώ διηγήματα αγρύπνιας σπουδαίων συγγραφέων και ποιητών, που διαπερνούν την αχλή των μύθων, σπάνε τον κύκλο των γιορτινών κραυγών, για να συλλάβουν τον άνθρωπο και την αλήθεια του".
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου